پنیر لیقوان از منظر طب سنتی

پنیر لیقوان از منظر طب سنتی

پنیر لیقوان از منظر طب سنتی

http://lighvaniha  تفاوت پنیر تبریز و لیقوان

همانطور که امروزه کارشناسان تغذیه نظرات مختلفی در مورد لبنیات دارند پنیر لیقوان از منظر طب سنتی

از گذشته نیز کارشناسان طب سنتی و طب اسلامی هم نظراتی در مورد لبنیات داشته اند.

برخی من جمله مسلم ابن محمد تورانی در کتاب طب شرق میگویند:از مصرف شیر گاو لبنیات گاو و هر چیز منتسب به گاو پرهیز کنیدپنیر لیقوان از منظر طب سنتی

  زیرا منبع سردی است که با هیچ اتشی گرم نمیشود. (طب شرقی چاپ بیستون مترجم حسین مراتی صفحه ۱۳۲)

اما هیچ ارتباطی بین پنیر لیقوان و شیر گاو وجود ندارد به اصطلاح پسر خاله هم نیستند.

حالا بیایید کمی ریز تر به مطلب نگاه کنیم

طب سنتی مردم را به خاطر طبع سرد از مصرف لبنیات گاوی منع کرده.

اما در تولید پنیر لیقوان حتی یک قطره هم شیر گاو مصرف نمیشود.

 

و اگر مصرف شود پنیر تبریز فراوری میشود که از هر لحاظ با پنیر لیقوان متفاوت است.

طبع پنیر گوسفندی کهنه 

پنیر لیقوان از منظر طب سنتی

پنیر تازه در طب سنتی جبن نام دارد.

که اگر از شیر گاو فراوری شده باشد دارای طبع سرد است.

و اگر از شیر گوسفند استفاده شود دارای طبع گرم و تر.

از ان جایی که پنیر گاوی را به خاطر تلخ شوندگی نمیتوان کهنه کرد منظور از پنیر کهنه همان پنیر لیقوان است.

که در حالت تازگی دارای طبع گرم و تر بوده و در حالت کهنگی دارای طبع گرم و خشک است.

طب سنتی علم بزرگی است که ما نه میتوانیم در ردش حرفی بزنیم و نه میتوانیم.

اما در بحث محصولات لبن که مراحل تخمیر را نمیگذرانند چه لبنیات صنعتی چه بعضی از لبنیات محلی .مصرف آن ها بی نهایت خطرناک اسن.در لبنیات محلی تازه که از شیر غیر جوشیده فراوری شده اند اقدامات الودگی زدایی صورت نگرفته.و در صنایع پاستوریزه از انواع مواد شیمیایی و سموم و نگهدارنده ها استفاده شده که سلامت جامعه را به خطر می اندازد.

شاید برایتان سوال باشد که چرا در تولید پنیر لیقوان از نگهدارنده ها یا باکتری کش ها استفاده نشده

پاسخ بسیار ساده است پنیر لیقوان حاصل فرایتد تخمیری است مثل شراب و به هیچ نگهدارنده ای بجز نمک نیاز ندارد حال آن که از شیر پاستوریزه شده گوسفندی حاصل میشود و به گفته آیت الله تبریزیان پدر طب سنتی آخرین پناهگاه استخوا ها و سلامت مردم پنیر لیقوانه

پنیر لیقوان از منظر طب سنتی

و بهترین مصلح برای گرم مزاج ها اویشن یا گردو یا نعناع است و برای افراد بلغمی و سرد مزاج نیازی به مصلح نیست.

پنیر لیقوان از منظر طب سنتی

پنیر لیقوان به صورت کهنه شده عرضه میگردد پس داری طبع گرم و خشک است و هر چیزی که در مورد طبع لبنیات در طب سنتی میگویند مربوط به لبنیات گاوی است

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
24 − 23 =