طبع گرم پنیر لیقوان
پنیر لیقوان پنیری است که از شیر گوسفندی تولید شده و مراحل رسش را طی کرده و به اصطلاح کهنه شده.پس منظورمان از پنیر لیقوان پنیر گوسفندی کهنه لقوان است.
پنیر گوسفندی در احادیث:
نِعْمَ اللُّقْمَهُ الْجُبُنُّ، تُعْذِبُ الْفَمَ وَ تُطَیِّبُ النَّکْهَهَ وَ تَهْضِمُ مَا قَبْلَهُ وَ تُشَهِّی الطَّعَامَ، وَ مَنْ یَعْتَمِدْ أَکْلَهُ رَأْسَ الشَّهْرِ أَوْشَکَ أَنْ لَا تُرَدَّ (لَهُ) حَاجَه
پنیر لقمه ای نیکو است بی خوابی را دور میکند آرامش می آورد معده را بهبود می بخشد در اول ماه پنیر خورده شود
قبل از مصرف پنیر لیقوان باید بدانیم که پنیر لیقوان دارای طبع گرم است در ابتدا نگاهی به طبع پنیر لیقوان بیبندازیم.
در حالت کلی شیر گاو و بز داری طبع سرد شیر گاومیش و شتر و گوسفند دارای طبیعت گرم هستند.
میتوان گفت هر چقدر چربی شیر بیشتر باشد طبع ان گرم تر است. متاسفانه در سال های اخیر به علت اقتصادی نبودن و عدم سازگاری با محیط تولید شیر گاومیش و شتر بسیار کم شده.
اما شیر گوسفندی با تناژ های بالا تولید میشود. و تنها محصول لبنی با طبیعت گرم (محصول در دسترس)همین محصولات لبنی تهبه شده از شیر گوسفند است.
همه محصولات لبنی تولید شده از شیر گوسفند گرم مزاج نیستند
امروز به علت مشکلات فراوان در مسیر تولیدپنیر لیقوان بیشتر شیر گوسفندی تولید شده تبدیل به ماست میشود. اما ماست گوسفندی هم سرد مزاج است پنیر لیقوان تازه هم سرد مزاج است.
و برای افرادی که بیماری های استخوانی پارکینسون روماتیسم دارند توصیه نمیشوند. این عزیزان باید پنیر لیقوان گوسفندی کهنه تهیه کنند.
پنیر گوسفندی کهنه دارای حفره های نسبتا بزرگ است
پنیر گوسفندی از منظر علم پزشکی:
بر اساس مطالعه ای که بر روی فواید پنیر کوسفندی توسط penn state انجام شده نشان می دهد که آنتی اکسیدان پنیر از رگ های خونی در برابر سدیم محافظت میکند.billie alba یکی از پزشکان مرکزpenn state
میگوید علم پزشکی به شدت بر کاهش مصرف نمک و استفادخ از پنیر کم نمک تاکیید می کند.