نگهداری پنیر لیقوان
نگهداری پنیر لیقوان:
پنیر لیقوان از دسته پنیر های مرطوب می باشد. و آنالیز های پنیرها نشان میدهد که به طور متوسط 40 درصد پنیر از آب تشکیل شده .پس شرایط نگهداری پنیر لیقوان باید طوری باشد که پنیر آبش را از دست ندهد.
پنیر لیقوان فاقد نگهدارنده است
همه ما میدانیم که ماهی جزو فاسد شونده ترین غذا هاست.اما هیچ کسی هیچ مشکلی در نگهداری تن ماهی نداشته.چون تن ماهی حاوی مقادیر بسیار زیادی نگهدارنده است.اما پنیر لیقوان فاقد هر نوع نگهدارنده است.
و فقط نمک پنیر است که مانع فاسد شدن پنیر میشود.و در غیاب آب نمک پنیر شروع میکند به زرد شدن و خشک شدن و در نهایت فاسد شدن.
پنیر لیقوان پنیر است!
پنیر لیقوان پنیر است.و بسیاری از پنیر هایی که
مصرف میکنیم پنیر نیستند.
تعریف دقیق و علمی پنیر این است :تنها ماهده لبنی تخمییری.یعنی اولا مراحل رسش و تخمییر دارد .و دوما در زمان تخمییر گاز تولید میکند.سوما مثل هر چیز تخمییری دیگر در مرحله تخمییر تغییراتی در آن ایجاد میشود.
پس پنیر پاستوریزه ای که هفته قبل شیر بوده و تاریخ تولیدش هفته قبلی است.و داخل ظرف ضعیفی قرار دارد پنیر نیست.
چون در یک هفته نمیتوان فعالیت های تخمییری را شروع کرد. و همچنین آن ظرف نازک نمیتواند گاز های تولید شده در تخمییر را کنترل کند.
البته گاها پنیر های لیقوان هم داخل ظروف پلاستیک بسته بندی میشود.و با تاریخ جدید عرضه میشود. آن تاریخ تاریخ بسته بندی پنیر است نه تولید پنیر.
و آن قوطی پلاستیکی برای پنیر کهنه استفاده میشود. پنیری که مرحله تولید گازش را گذرانده.پس چون پنیر لیقوان پنیر است پس شرایط نگهداری مخصوص به خود را دارد.
نگهداری پنیر لیقوان به صورت عمده
در نگهداری پنیر لیقوان به صورت عمده: اگر پنیرتان تازه باشد باید آن را داخل حلب های بزرگ به مدت 2 ماه در زاغه پنیر نکهدارید. و پس از آن به سردخانه ببرید.
اکر پنیرتان کهنه باشد باید آن را داخل حلب های بزرگ در سردخانه نگه دارید.
نگه داری پنیر لیقوان در منزل:
برای نگهداری بهتر پنیر لیقوان در منزل. اولا سعی کنید مصرف روزانه یا حداکثر هفتگی خود را تهیه کنید. تا درگیر خرابی پنیر نشوید.دوما” اجازه ندهید قالب پنیر از شورآّب بیرون بیاید. یک نایلون فریزر روی ظرف بکشید و با یک وزنه پنیر را داخل شور آب نگه دارید.
سوما حتما”در یخچال نگهداری کنید.چهارما”تا حد امکان از ظروف استیل برای نگهداری پنیر استفاده کنید.