بهترین مارک پنیر لیقوان کدام است؟
برای شناخت بهترین مارک پنیر لیقوان باید عوامل موثر در کیفیت پنیر لیقوان که عبارتند از کیفیت شیر -روش تولید -رسش و کهنگی پنیر و .. را بررسی کنیم
لیقوان روستایی در 22 کیلومتری تبریز است.
این روستا با دارا بودن 300هزار راس گوسفند شیر ده بزرگترین زیستگاه گوسفند در جهان. و تولید کننده بهترین مارک پنیر لیقوان به شمار میرد.
اما با یک حساب سر انگشتی میتوان متوجه شد که 300 هزار راس دام سبک نمیتواند کل پنیر مصرفی کشور را تامین کند.
پس منابع شیری بیشتری برای تولید پنیر نیاز است.
که این منابع شیری به منابع درجه 2که به اصطلاح پنیر اطراف لیقوان گفته میشود. و منابع درجه3که پنیر مغان گفته میشود تقسیم میشوند.
البته گاها برای تولید پنیر از شیر مناطق دیگر.که اکثرا شیر گاو و گوسفند را باهم مخلوط کرده و پنیر میکنند و پنیر گاوی گوسفندی تولید میکنند.
حالا برای شناخت بهترین مارک پنیر لیقوان باید دید کدام تولیدی در داخل روستای لیقوان فعالیت میکند. و از شیر گوسفندان لیقوان برای تولید پنیر استفاده میکنند.
در مرحله دوم برای شناخت بهترین مارک پنیر لیقوان روش تولید پنیر است. یا به اصطلاح تر یا خشک بودن پنیر یعنی هر چقدر در کارگاه بهتر اب پنیر گرفته شود پنیر بهتری تولید میشود.
در مرحله سوم نوع نگهداری پنیر است.
یعنی پنیری که در زاغه های مخصوص پنیر نگهداری شده باشد البته تا زمان رسش. پنیر /کیفیت بالاتری نسبت به پنیر هایی که بعد از تولید مستقیما به سردخانه برده شده اند خواهند داشت. در مرحله چهارم میزان کهنگی پنیر اصلی ترین مولفه برای کیفیت بهتر پنیر است.چون که پنیر های مغان و گاوی گوسفندی قابلیت نگهداری بالایی ندارند و نهایت عمر انها 6 ماه است.
پس پنیر هایی که بیشتر از 6 ماه دپو شده اند یا پنیر اصل لیقوان هستند یا پنیر اطراف لیقوان که انهاهم بعد از کهنه شدن به اندازه پنیر اصل لیقوان خوش طعم میشوند. اما چاقو خوری پنیر اصل لیقوان را ندارند.
برای شناخت بهترین مارک پنیر لیقوان موقع خرید. پنیر در ابتدا به سفتی پنیر و رنگ سفید پنیر و عطر و طعم خوب پنیر توجه کنید.بهترین مارک پنیر لیقوان