برای شناخت بهترین ایران باید نگاهی به تاریخ دامداری در ایران عزیزمان بیندازیم.
کشور ما در منطقه نیمه خشک قرار دارد.
و این موضوع ویزگی زیستی کشور ماست.
یک ویزگی که از هزاران سال قبل به زندگی ما شکل بخشیده.
ونوع خاصی از زندگی برای ما رقم زده.
که بیشتر به کار هایی روی بیاوریم که نیاز چندانی به اب ندارند.
و از غافله لبنیات جهان عقب افتاده ایم خصوصا از لحاظ تنوع.
درست است منطقه آذربایجان و همه مناطق ترک ایران دارای آب های سطحی فراوان هستند.
و گاها بارندگی ها در منطقه سهند با اناتولی برابری میکند.
اما در اذربایجان فقط یک نوع پنیر آن هم پنیر لیقوان تولید میشود.
که با شرایط پیش آمده در خزانه ژنتیکی دام های سبک بعید است که ده سال بعدی چیزی به نام پنیر لیقوان یا پنیر گوسفندی در بازار باشد.
و همچنین بعضی مناطق پر باران دیگر در کشور داریم مثلا ترکمن صحرا.
که اتفاقا دامداری در آنجا از دیر باز رونق خوبی داشته.
اما دام ها را نه برای تولید شیر بلکه برای تولید گوشت پرورش میدهند.
یا در استان خوزستان که در نزدیکی کارون زیبا هست.
و از دیر باز هم مهد تمدن بوده هم تولید کننده لبنیات.
اما عرب های ایران هم نتوانستند نوعی از پنیر را طراحی و تولید کنند.
که مثل پنیر لیقوان یا پنیر فرانسوی دارای اسم و رسم باشد.
و علت آن هم این است که در خوزستان اکثرا گاومیش پروار میکنند.
که مرغوبیت شیر بالایی داراد شیر بسیار پرچرب و سفید و پاکیزه میدهد.
اما جدای این خصوصیات ویژگی خاصی که برای تولید پنیر از شیر بسیار مهم است.
این است که دلمه ی پنیر یا همان محصول حاصله از مایه پنیر زدن شیر دارای ماندگاری باشد.
و حداقل مثل پنیر لیقوان تا تلخ شدن یک سال زمان ببرد.
که شیر گاومیش فاقد این ویزگی هست و به درستی تخمیر نمیشود.
پس عرب های کشورمان هم نتوانستند نوع خاصی از پنیر را وارد سبد مصرفی مردم عزیزمان کنند.
بیشتر پنیر های محلی نابود شدند پنیر هایی که میتوانستند در لیست بهترین پنیر ایرن
ما هیچ وقت در چند صد سال گذشته بجز در این 30 سال بعد از جنگ مثل سویس ثبات اجتماعی اقتصادی فرهنگی نداشتیم.
امروزه هم شرایط اقتصادی به گونه ای است که همه دامدار ها تحت فشار و ضرر هستند.
گاو ها و گوسفند های شیر ده که گاها از نزاد های طلایی و خاص و جزو گنحینه ژنتیکی دامی کشور هستند به راحتی کشتار میشوند
به اصطلاح هر قوچ در نوع خود بی همتاست اما امروزه حتی یک قوچ کارا کاشکا که گوسفندان شیری قد بلند و استخوانی و مقاوم حاصل جفت گیری آن بودند نمیتوان پیدا کرد.
به گفته بزرگان فقط در شمال ایران بیست نوع پنیر از شیر گاو تولید میشد.
که همه انها از لحاظ طعم و رنگ وعطر تفاوت زیادی داشتند.
حتی در نزدیکی قایم شهر در منطقه شیر گاه ترشی خاصی از نوع خاصی از پنیر درست میکردند.
اما متاسفانه در این مدت دویست سال اخیر که تمام برند های بزرگ شروع به رشد کردند. ما نسبت به هر منطقه درگیری های خاصی و مشکلات خاصی داشتیم. که از انتقال علم تولید پنیر ها غافل شدیم.
و بعد ها شرکت های پنیر پاستوریزه در هر منطقه تبلیغات منفی علیه پنیر های سنتی راه انداختند. که بیش از پیش باعث از بین رفتن گنجینه های معنوی کشور عزیزمان شد.
در بین پنیر های موجود در ایران کدام پنیر حرف اول را میزند بهترین پنیر ایرن کدام است.
متاسفانه همان گونه که گفته شد ما لیست سیصد تایی از پنیر های موجود در ایران نداریم.
که از بین آن ها نسبت به علایق خودمان پنیری را انتخاب کنیم.
اما اگر پنیر با طبع بسیار گرم میخواهید از استان های مرکزی پنیر بزی تهیه کنید.
اگر پنیر کهنه میخواهید از غرب آذربایجان پنیر کوزه ای نهیه کنید.
اگر پنیر چرب و کهنه میخواید پنیر لیقوان تهیه کنید.
همه پنیر ها پنیر نیستند چه برسد که در لیست بهترین پنیر ایرن باشند
پنیر ماده غذایی مفیدی است.
اما به قولی پنیر باید پنیر باشد. از شرایط پنیر شدن شیر تخمیر آن داخل محیط ایزوله است.
که با فعالیت های تخمیری هم باکتری های شیر از بین میروند.
و هم مثل رابطه انگور و شراب که مرحله تخمیر را گذرانده و به چیز دیگری تبدیل میشوند.
شیر هم با تخمیر به پنیر تبدیل میشود.
برای تخمیر شیر حداقل دو ماه زمان لازم است. اما در بعضی کارخانه ها شیر در عرض دو ساعت تبدیل به پنیر نامی میشود و مطمعنا پنیر نمیشود.
و آن چیزی که با خود سر سفره هایتان میبرید شیر و استابلایزر و نمک و مایه پنیر و آب اکسیژنه است.
پس موقع خرید پنیر دقت کنیم که پنیر بخریم.
برایر خرید پنیر لیقوان با مجموعه فاخر لبن تماس بگیرید با افتخار در خدمتیم
09142536466
09366996200
04136326445