پنیر لیقوان چیست و مهم ترین مشخصه پنیر لیقوان
پنیر لیقوان چیست: پنیر لیقوان پنیری است که از شیر گوسفندی با سبک خاص لیقوان تولید شده است.
و اگر منظورتان از این پرسش پنیر سوپر لیقوان باشد.
باید عرض کنم که پنیر سوپر لیقوان و پنیر لیقوان تفاوت های زیادی دارد که در ادامه مطلب به آن میپردازیم.
در ابتدا نگاهی بیندازیم که پنیر چیست و مهم ترین مشخصه پنیر بودن محصول لبنی چیست
قبل از این سوال که پنیر لیقوان چیست ببینیم پنیر چیست.
پنیر محصولی نیست که از مایه پنیر زدن به شیر به دست می اید.
بلکه پنیر محصولی است که از مایه زدن به شیر و صبر کردن تا تخمیر آن داخل حلب.
در محیط خنک و تاریک به دست می آید.
رابطه پنیر و مایه پنیر و تخمیر برای پنیر شدن مثل رابطه آب انگور و شراب است.
اگر تخمیر نشود پنیر نمیشود.پس محصولات پاستوریزه ای که به نام پنیر فروخته میشوند.
هر چند مفید و اقتصادی باشند چون تخمیر نمیشوند پنیر نیستند.
پنیر لیقوان چگونه تولید و تخمیر میشود:
پنیر لیقوان از جمله پنیر های با درصد رطوبت متوسط بین15-20 درصد رطوبت است.
که از شیر گوسفندی به دست می آید در مرحله اول بعد از پاستوریزه شدن شیر و رساندن دمای شیر به 40 درجه مایه پنیر قارچی به شیر اضافه میشود.
و پس از آب گیری و جدا سازی آب پنیر داخل حلب های بزرگ قرار میگیرد.
واین تازه شروع ماجرای تولید پنیر است.
برای تخمیر پنیر باید باید حلب های پنیر به مدت 3-2 ماه در زاغه های مخصوصی که همه کارگاه ها دارند و از نوع خاص صخره ها کنده شده اند نگهداری بشوند.
تا استارت تخمیر پنیر در دمای حدودا7 درجه ای زاغه ها زده شود.
حالا میرسیم به این پرسش که واقعا پنیر چیست و آیا با گذشت دو ماه از نگهداری پنیر در زاغه محصول ما پنیر شده.
پاسخ منفی است.هنوز تخمیر کامل نشده است. برای کامل شدن تخمیر پنیر حداقل دو ماه دیگر هم زمان نیاز داریم.
اما اینبار در دمای پایین تر حدود2درجه سانتی گراد.و زاغه ها نمیتوانند چنین دمایی را برای ما ایجاد کنند.
پس پنیر ها را به سردخانه برده و منتظر تکمیل شدن پروسه تخمیر آن ها مینشینیم.
حال رسیدیم به این سوال که پنیر لیقوان چیست و مشخصه آن
پنیر لیقوان از اضافه کردن مایه پنیر قارچی به شیر گوسفند پاستوریزه شده و آب گیری آن به روش لیقوان و سپس نگهداری آن تا زمانی که پروسه تخمیر کامل شود به دست می آید.
و مهم ترین مشخصه آن نگهداری محصول تا اتمام تخمیر در محیط ایزوله حلب می باشد.
به صورتی که نه هوایی وارد حلب شود نه خارج از آن و مهم ترین نشانه کامل شدن تخمیر باد کردگی حلب پنیر است.پنیر لیقوان چیست و حلب آن چگونه است.
و اگر دیدید حلبی مثل حلب های پاستوریزه صاف است پس محتویات آن هنوز پنیر نشده.

علت چشم چشم شدن پنیر لیقوان هم همین تولید گاز در پروسه تخمیر آن است.پنیر لیقوان چیست یک نوع پنیر چشم چشم است.
و اگر مایه پنیر بیشتری استفاده شود سوراخ سوراخ تر خواهد بود.