طرز تهیه پنیر لیقوان خانگی از حر فه ای ترین و حساس ترین کار ها در صنایع لبنی است.
اما اگر طرز تهیه پنیر لیقوان خانگی را به طور کامل بخوانید و دقیق انجام دهید. میتوانید پنیر خوشمزه ای را برای خودتان تهیه کنید
فوت و فن های طرز تهیه پنیر لیقوان خانگی
اولا برای ساخت پنیر لیقوان از شیر پر چرب گوسفندی استفاده کنید. تا بافت نرمی داشته باشد و تلخ نشود طرز تهیه پنیر لیقوان خانگی.
مرحله اول برای تهیه پنیر لیقوان خانگی جوشاندن شیر به مدت حداقل 15ثانیه است
در این مرحله شیر را در یک ظرف ترجیحا نچسب ریخته و تا دمای 75 درجه بالا ببرید. و به مدت 15 ثانیه در آن دما نگه دارید. و سپس گاز را خاموش کنید تا به دمای 35 درجه برسد.در صورت امکان زمانی که به دمای 35 درجه رسید یک قاشق غذا خوری نمک به شیر اضافه کنید .
مرحاه سوم :مایه پنیر یا سرکه را اضافه کنید
اگر از مایهد پنیر برای تهیه پنیر لیقوان خانگی استفاده میکنید یک قاشق کوچک از مایه پنیر را در یک استکان آب حل کرده و داخل شیر بریزید. دقت کنید که یک قاشق برای 20 کیلو شیر کافی است.و منظور از قاشق همان قاشق های یک گرمی داخل بسته مایه پنیر است.یا اگر از سرکه استفاده میکنید یک قاشق غذا خوری سرکه به شیر اضافه کنید.سپس کمی صبر کنید که شیر تبدیل به دلمه شود. .
مرحله چهارم آبکش و وزنه گذاری
دلمه ای را که از مایه زدن شیر به دست آمده را داخل یک پارچه نازک ریخته و یک وزنه به اندازه یک پنجم شیر روی آن میگذاریم و سه ساعت صبر میکنیم تا سفت شود. و به شکل قالب در بیاید پس از سه ساعت قالب پنیر را بریده داخل ظرفی که درب بسیار محکمی دارد و میتواند گاز پنیر را نگه دارد و هوا داخلش نمیرود میریزیم. و شوراب به آن اضافه میکنیم و در جای تاریک و خنگی قرار میدهیم 6 ماه صبر میکنیم که پنیر ما آماده مصرف شود.