آیا پنیر لیقوان تلخ میشود علت تلخ شدن پنیر لیقوان
پنیر لیقوان از رسته پنیر های تخمییری است. و ممکن است در مجاورت اکسیژن یا آب شروع به فاسد شدن و کپک زدن کند. بخصوص آنکه بجز نمک هیج نگهدارنده ای ندارد. و در غیاب آب نمک یا همان شور آب شروع به خراب شدن میکند.ظرف دو روز رنگ پنیر از سفیدی تغییر کرده و کرم رنگ میشود ظرف ده روز شروع به خشک شدن میکند و در طی بیست روز طعم فاسد به خود میگیرد و دیگر قابل مصرف نیست علت تلخ شدن پنیر لیقوان.
البته مراحل فوق در نبود شوراب و در هوای گرم است.
اگر دمای هوا پایین باشد و رطوب هوا کم باشد و تهویه هواب مناسب باشد پنیر خارج از شوراب فقط خشک و زرد میشود و فاسد نمیشود.
و پنیری فوق العاده خوش طعم به دست می آید که در طب سنتی به آن (دوسین جبن) میگویند.
اما به هر حال در هر حالت پنیر لیقوان گوسفندی تلخ نمیشود.
چه پنیری تلخ میشود و علت تلخ شدن پنیر چیست
تلخ شدن پنیر وقتی اتفاق می افتد که پپتید های کوتاه آب گریز در بافتی از پنیر تجمیع میشود.
علت آن هم تولید زیاد پپتید ها یا تجزیه کم آن هاست.
در حالت کلی میتوان گفت که علت اصلی تلخ شدن پنیر کازویین آبگریز آن است.
و تجزیه کازویین به وسیله استارتر ها باعث انباشت پپتید ها و در نهایت تلخ شدن پنیر میشود.
گازوین نوع A1 گازوین شیر گاوی است و به شدت آبگریز و بستر مناسب برای انباشت پپتید ها اما کازویین شیر گوسفندی از نوع َA2است که ابگریز نیست و مستعد انباشت پپتید ها نیست.
پس تلخ شدن در پنیر لیقوان غیر ممکن است و فقط پنیر های گاوی مستعد تلخ شدن هستند.
شناخت پنیر لیقوان از روی طعم
همان گونه که گفته شد پنیر لیقوان (نمیگوییم اصل لیقوان منظور ما پنیر گوسفندی تولید شده به سبک لیقوان است)به هیچ وجه تلخ نمیشود. و شما هر موقع با ته مزه تلخ یا طعم تلخ یا هر گونه تلخی در پنیر مواجه شدید مطمعن باشید که پنیری که در مقابلتان است لیقوان یا گوسفندی نیست و حتما حتما پنیر گاوی است که به تلخی میزند.