تهیه آب نمک برای پنیر لیقوان
نمک کار ممکنی نیست.شور آب یا آب نمک نامناسب میتواند باعث نرم یا سفت شدن پنیر بشود.برای تهیه آب نمک به روش کارگاهی به ابزار و ملاحضات خاصی نیاز است.مثلا آب نمک پنیر کم چرب کم نمک تر و برای پنیر پر چرب آب پنیر پر نمک تری استفاده میشود.
انواع آب نمک برای پنیر لیقوان
همان طور که گفته شد برای هر نوع پنیر و بسته به کیفیت و چربی و رطوبت پنیر از آب پنیر خاصی استفاده میشود.
منظور از آب پنیر خاص آب پنیر با غلظت نمک خاص است.و شرایط خاص شورآب در طولانی مدت بر کیفیت پنیر تاثیر میگذارد.
مثلا برای پنیری که قرار است به مدت دو ماه در زاغه نگهداری شود آب پنیر کم نمک تری نسبت به پنیری که یک ماه در زاغه پنیر می ماند استفاده میشود.
نمک مورد نیاز برای تهیه آب نمک برای پنیر لیقوان
در دسترس ترین نوع نمک نمک ید دار است.نمک ید دار پنیر را تلخ میکند. وبه هیچ وجه نباید در تهیه آب نمک برای پنیر لیقوان از نمک یدد ار استفاده شود.
بهترین راه برای تهیه شوراب استفاده از سنگ نمک یا استفاده از نمک های شنی است.البته هر سنگ نمکی و نمک شنی را نمیتوان برای شور اب استفاده کرد.حتما توجه فرمایید نمکی که تهیه میکنید شفاف و سفید باشد و حالت کدری نداشته باشد.
چه مقدار نمک استفاده کنیم
همان طور که گفته شد درصد نمک برای پنیر تازه و کهنه متفاوت است.و بر حسب کیفیت پنیر متغیر.در کارگاه ها برای پنیر تازه از دستگاه غلظت سنج برای تعیین میزان نمک استفاده میشود.
خوشبختانه پنیر کهنه مثل پنیر تازه حساس نیست و با یک درصد خاص به صورت خانگی میتوان شورآب مناسب تهیه کرد.
برای پنیر کهنه برای هر 900 گرم آب صد الی صد و بیست گرم نمک اضافه کنید .به عبارتی شور آب ده درصد تا دوازدهدرصد با اضافه کردن صد الی صد و بست گرم نمک به آب تهیه میشود.