تولید پنیر لیقوان در خانه:
برای تولید پنیر لیقوان در منزل ابتدا مقداری شیر گوسفندی تازه تهیه کنید.شیر را تا دمای 72 درجه سانتی گراد بالا ببرید و به مدت نیم دقیقه در دمای 72درجه نگهدارید.
بعد اجازه دهید تا دمای شیر به 30درجه برسد.در دمای 30 درجه در حالی که شیر را به هم میزنید برای هر ده کیلو شیر یک پنجم گرم مایه پنیر بزنید تا شیر لخته شود.
بعد از 3ساعت که آب پنیر از {به اصطلاح ترکی دلمه}جدا شد کل ظرف را داخل یک پارچه نازک بریزید تا اب ان کاملا گرفته شود.بعد از دو ساعت پنیر شما سفت شده.حالا باید ان را داخل آب نمک غلیظ بینازید.
5 ساعت که داخل اب نمک ماند با احتیاط داخل یک حلب کوچک پنیر بچینید.و اب نمک رو بریزید تا حلب کاملا پر شود. درب حلب{یا ظرف شیشه ای محکم}را ببندید و یک ماه در جای خنک نگهداری کنید تا پنیرتون اماده مصرف شود.
موارد کلی برای نگهداری بهتر پنیر لیقوان:
اولا هر چه محیط نگهداری خنک تر باشد پنیر سالم تر میماند.
دوما ظرفی که پنیر لیقوان در ان نگهداری میشود باید طوری باشد که هوا داخل ان نرود. سوما برای برداشتن پنیر از ظرف نباید دست مستقیم به پنیر بخورد.چون تمیز ترین دست ها هم مقدار زیادی باکتری دارند که باعث کپک زدن پنیر میشود.l
برای تولید پنیر لیقوان از شیر گاو هم میتوان استفاده کرد.اما پنیر گاوی تولید شده داری رنگ زرد میباشد.وهمچنین کیفیت و طعم پنیر گوسفندی را ندارد.اگر قصد تولید پنیر لیقوان از شیر گاوی دارید حتما به اندازه یک سوم شیر گاو شیر گاومیش قاطی شیرتون کنید تا هم رنگ پنیرتون و هم طعمش بهتر بشه.
و هر کدام از عزیزان که این متن رو مطالعه کردند هر موقع خواستند میتوانند به کارگاه ما بیایند و مراحل تولید پنیر رو از نزدیک ببینند.
آدرسمون :استان اذربایجان شرقی-روستای لیقوان-خیابان منظریه-تولیدی فاخر لبن