امروزه محبوبیت پنیر لیقوان بسیار بیشتر شده و مصرف بالایی در کشور دارد. فواید پنیر لیقوان بسیار زیاد است و همه ما تا حدودی از فواید پنیر سنتی آگاهیم. اما باید در نظر داشت که این پنیر ممکن است مضراتی هم داشته باشد که باید آنها را هم بدانیم
مضرات پنیر لیقوان
مضرات پنیر لیقوان بسیار کم است ولی با این حال عده ای از افراد ملزم به پرهیز از مصرف پنیر سنتی هستند اما چرا؟
نمک بالا
نمک به عنوان نگهدارنده و تنظیم کننده رطوبت پنیر لیقوان عمل می نماید اما این نمک بالا برای همه مناسب نیست. افرادی که مشکلات کلیوی یا فشار خون دارند باید در مصرف پنیر لیقوان کمی محتاط باشند
چربی بالا و کبد چرب
چربی پنیر لیقوان بسیار بالاست در واقع هم شیر مورد استفاده برای پنیر لیقوان بسیار پر چرب هست و هم برای تولید پنیر در حدود ۴ کیلو گرم شیر پر چرب مصرف می شود.
چربی پنیر لیقوان خطری برای عروق ندارد زیرا کلسترول بسیار پایینی داشته و به شکل مولکول HDL جذب می گردد.
چربی پنیر لیقوان در کبد چرب گرید ۳ و ۴ نیز ممکن است خطرناک باشد. معمولا این چربی ها از مولکول های کوتاه با گروه های عاملی کربوکسیل هستند و به راحتی در بدن مورد استفاده قرار می گیرند و قابلیت ذخیره سازی یا چاق کنندگی ندارند اما با این حال برای افرادی که کبد چرب بالایی دارند توصیه نمی شود
احتمال آلودگی میکروبی
تمام مراحل تولید پنیر لیقوان باید بهداشتی باشد.حین خرید پنیر لیقوان از وجود نشانی سیب سلامت بر روی حلب پنیر مطمعن شوید.
شرکت هایی که تحت نظر سازمان غذا و دارو فعالیت می نماییند سالانه مبلغ بالایی را برای خرید تجهیزات استیل۳۰۴ و ۳۱۶ پرذاخت می نمایند، همچنین محیط کارگاه هر سال ۱۵ بار توسط کارشناسان وزارت بهداشت برسی و نمره دهی می گردد. ۱۰ نمره آخر هر کارگاه را میتوانید با استعلام کد سیب سلامت مشاهده نمایید.